Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chililax med cashewnötter



Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Laxen har fått en spännande smak med sweet chilisås och cashewnötter. Den går att förbereda så att det bara är att sätta in rätten i ugnen medan alla äter förrätt.

Ingredienser

4 personer

  • 4 bitar benfri lax à 150 g med skinnet kvar på undersidan

  • 1 tsk salt

  • 1 krm nymald svartpeppar

  • Nöttäcke

  • 100 g cashewnötter

  • 1 1/2 msk smör

  • 3 msk sweet chilisås

  • 1 tsk rivet limeskal

  • Ugn 180 grader


Så här gör du

  1. Smörj en ugnssäker form. Lägg i laxbitarna med skinnet neråt. Gör ett snitt mitt uppe på och längs med varje laxbit. Salta och peppra.

  2. Hacka nötterna grovt. Blanda nötter, smör, sweet chili och limeskal.

  3. Fördela blandningen i snitten på fiskbitarna. Ställ laxen mitt i ugnen. Ugnsstek cirka 12-15 min eller tills laxen är klar.

  4. Servera fisken med potatissallad och en klyfta lime.