Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chilikyckling med ingefära, cashewnötter och limeyoghurt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g kycklinglårfiléer, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 4-5 centimeter färsk riven ingefära
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 msk rapsolja + till stekning
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 lime
  • 600 g blandade wokgrönsaker
  • 2 msk oystersås
  • 1 msk soja
  • 1 dl salta, rostade cashewnötter
  • 8 tortillas

Så här gör du

  1. Lägg kyckling, vitlök, ingefära, sambal och olja i en plastpåse. Blanda och lägg i kyl fram till användning, gärna över natten.
  2. Blanda yoghurt och med rivet skal från lime, ställ i kyl.
  3. Hetta upp muurikan, häll i olja och woka kycklingen tills den är genomstekt, putta upp den på kanten.
  4. Woka grönsakerna, blanda med kyckling och smaka av med oystersås, soja och lime.
  5. Servera i tortillas, toppa med limeyoghurt och nötter.