Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chilikryddade kycklingfiléer med ­guacamole

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 400 gram ­kycklingfilé
  • chilipulver efter behag
  • paprikapulver efter behag
  • salt efter behag
  • 2 avokado
  • 1/2 chilifrukt
  • 1 msk ­citronjuice färskpressad
  • 2 vitlöksklyftor
  • cayennepeppar efter behag
  • 1 msk olivolja

Så här gör du

  1. Gör guacamole: Dela avokadon, ta ur kärnorna och gröp ur fruktköttet. Lägg i en skål och mosa sönder med en gaffel. Tillsätt pressad vitlök, citronsaft, salt, cayennepeppar och finhackad urkärnad chili. Blanda runt ordentligt. Ställ in i kylen.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i olivolja tills den är genomstekt. Tillsätt chilipulver, paprikapulver och lite salt.
  3. Servera kycklingen med ­guacamole.