Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chilikotlettspett med krispig paprikasallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • 600 g benfri kotlettrad
  • 1 st mogen mango
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 nypa grovmalen svartpeppar
  • 1 burk mangopuré, (barnmat)

Sallad:

  • 0,5 st huvud isbergssallat
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 0,5 st gurka

Dressing:

  • 0,5 st citron, saften
  • 2 msk ljus soja
  • 2 tsk hackad röd chili
  • 0,5 dl olja, (raps- eller majs)
  • 1 msk sesamolja

Till servering:

  • 1 tsk sesamfrön

Så här gör du

  1. Skär köttet i cirka 3 cm stora kuber. Dela mangon längs med på båda sidor om den platta kärnan, skär bort skalet och skär fruktköttet i ungefär lika stora tärningar som köttet.
  2. Varva kött och frukttärningar på väl blötlagda spett (eller metallspett).
  3. Blanda oljan med sambal oelek och pensla spetten runtom med chilioljan. Grilla spetten runtom, cirka 5 minuter. Pensla därefter med mangopuré och grilla ytterligare några minuter. Salta.
  4. Riv sallaten i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprika, gurka och lök i tunna skivor. Lägg i en skål. Vispa ihop dressingen och slå över salladen.
  5. Servera spetten med salladen och om så önskas kokt färskpotatis.