Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chiligryta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lövbiff
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk chiliflagor
  • 
1 tsk sambal oelek
  • 
2 vitlöksklyftor, krossade
  • 
1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 
1 röd paprika tärnad i 2x2 cm
  • 1 gul paprika tärnad i 2x2 cm
  • 3 dl vatten
  • 
1 msk koncentrerad kalvfond

  • 1 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Blanda kött, soja, chiliflakes och sambal oelek i en skål och låt marinera cirka 1 timme.
  2. Stek upp vitlök och lök med hälften av smöret. Tillsätt paprika och fräs tills det blir mjukt. Ställ åt sidan.
  3. Fräs det marinerade köttet i resten av smöret och tillsätt vatten, fond, grädde, chilisås och vetemjöl utrört i lite vatten. Tillsätt lök och paprika och låt alltsammans puttra i 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Servera med kokt basmatiris och lite turkisk yoghurt.