Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chiliburgare med cheddar & hemgjorda pommes


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Förutom att det smakar gott, så är chili dessutom en god källa för dem flesta B-vitaminer. Den här härliga hemmagjorda hamburgaren smakar gudomligt gott och är dessutom väldigt fin att titta på! Servera gärna med en supergod coleslaw.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g kalvfärs

  • 2 msk vispgrädde

  • 1 msk torkad chili

  • salt

  • nymalen svartpeppar

  • några skivor cheddarost

  • några cornichoner, skivade på längden

  • god senap
  • 
några salladsblad

  • 4 hamburgerbröd, källarfranska eller något annat bröd du gillar


Balsamicotomater:


  • 4 stora och goda tomater

  • 1 msk balsamvinäger

  • 2 msk olivolja

  • 1 tsk strösocker

  • salt
  • 
nymalen svartpeppar


Hemgjorda pommes
, 4 portioner


  • 4-6 bakpotatisar

  • 1-2 msk olivolja

  • salt


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 120 grader. Skiva tomaterna och blanda dem i dressingen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta cirka 1 1/2 timme.

  2. Blanda kalvfärsen med grädde, chili, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare och grilla dem tills de är färdiga men har en rosa kärna.

  3. Montera burgarna med chedarost, sallad, balsamicotomater, cornichonger och lite god senap. Servera direkt tillsammans med hemgjorda pommes.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär den sedan i tunna stavar. Lägg stavarna i en ugnsfast form och ringla över olivolja och salt. Ställ in i mitten av ugnen och tillaga i ugnen cirka 25 minuter eller tills de fått ordentligt med färg.