Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chili- och fänkålssill

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ett lite annorlunda silltips idag med hetta från chili, en lätt aniston från fänkål och en fräsch arom från dillfrö.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 brk inläggningssill el. 5-minuterssill
  • 1 röd chilifrukt (spansk peppar)
  • ½ fänkål
  • 1 krm dillfrö

Så här gör du

  1. Koka en 1-2-3 lag till sillen (1 del ättika 12%, 2 delar socker, 3 delar vatten) om du inte använder 5-minuterssill. Låt stå i en till två dagar i lagen först om du kokar själv.
  2. Skiva chilin tunt och behåll kärnorna. Strimla fänkålen fint och lägg ner chili, fänkål och dillfrön i sillen tillsammans med lagen. Låt sillen stå i kylen över natten innan du serverar.
  3. Sillen håller ca två veckor i kylen.