Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chili con Chicken

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 pkt vita bönor i tomatsås
  • 1 pkt kidneybönor
  • 1 pkt svarta bönor
  • 1 st gul lök
  • rapsolja

Tomatsås

  • 1,5 pkt krossade eller passerade tomater
  • 1 st grön paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st röd chili, färsk
  • en skvätt soya
  • chiliflakes, paprikapulver
  • spiskummin, vitlökssalt
  • lökpulver, salt, cayennepeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka chilin och dela paprikan i ganska grova bitar. Fräs dem tillsammans med tomatpurén i en kastrull i lite olja tills paprikan börjat mjukna litegrann. Häll i de krossade/passerade tomaterna och krydda med de olika kryddorna. Tillsätt lite soya och låt sedan koka upp och puttra ca 10 min.
  2. Krydda kycklingfiléerna med lite salt, paprikapulver och chiliflakes. Bryn på båda sidor i en het panna och lägg sedan i en ugnsfast form med ugnssäkert lock med lite olja i botten. Klyfta löken och fördela över kycklingen. Häll tomatsåsen över kycklingen och tillaga sedan mitt i ugnen i ca 2 timmar 15 min med locket på
  3. Skölj de svarta bönorna och kidneybönorna noga. Tag sedan ut grytan ur ugnen och "dra" sönder kycklingen med hjälp av två gafflar. Tillsätt bönorna och blanda runt ordentligt. Ställ tillbaka i ugnen i ca 5-10 min så att bönorna hinner bli varma. Servera med t ex. sallad, ett gott bröd eller ris!