Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chili con carne – recept à la Myllymäki

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 56 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600g nötfärs (gärna grovmalen)
  • 2 st gula lökar
  • 5klyftor vitlök
  • 2st röda chilis
  • 3tsk spiskummin
  • 2tsk oregano
  • 2tsk rökt paprika pulver
  • 3tsk fänkålsfrö
  • 1 lagerblad
  • 2msk tomatpure
  • 400g tomatkross
  • ca 4 dl kalvbuljong (utspädd)
  • 400g förkokta kidney bönor
  • salt
  • socker
  • gräddfil

Så här gör du

  1. Hacka lök, vitlök och chili i mindre bitar. Mortla all kryddor se de är finmalda. Stek färsen i matolja så den får yta på hög värme.
  2. Tillsätt lök och chili, låt det steka med och tillsätt tomatpuré.
  3. Stek tillsammans med purén och fortsätt med att tillsätta kryddorna och lagerblad.
  4. Låt det fräsa några minuter, slå på de krossade tomaterna, bönor och fonden.
  5. Nu skalla chilin koka, antingen 30 minuter utan lock för en snabb middag eller med lock i cirka 1-1,5 timme vilket är att föredra.
  6. Servera med gräddfil och tortillabröd där brödet doppas i grytan.