Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chicken Tikka Masala med vitlöksnaan

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 158 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Marinaden

  • 4 st majskycklingbröst
  • 2,5 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk limejuice
  • 2 msk garam masala
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk garam masala
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st stor rödlök
  • 1 st tumme ingefära
  • 120 g smält smör
  • 1 st röd chili
  • 2 st Stora mogna tomater
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpure
  • 2,5 dl grädde
  • 4 dl basmatiris

Naan bröd

  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör

Så här gör du

  1. Marinaden: Blanda alla ingredienser i marinaden i en påse och blanda runt. Skär kycklingen i 3cm kuber och lägg ner i påsen. Låt ligga i kyl i minst 2 tim eller över natten.
  2. Ta upp kycklineg ur marinaden och stek i en gryta tills den nästan är helt klar. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik.
  3. Koka eller ånga basmatiris enligt anvisningar på förpackningen. Låt vila till servering.
  4. Såsen: Hacka lök, vitlök och ingefära och mixa slät. Smält smör och lägg i lökröran i smöret. Beroende på hur stark du vill ha din sås så krossar du vald bit chili med baksidan på kniven och lägger i lökröran. Låt koka i 10 min under konstant omrörning på medelvärme. . Låt chilin vara hel så den kan avlägsnas senare.
  5. Lägg i garam masala, tomatpure, tomater och krossade tomater och rör runt. Låt puttra på svag värme i 15 min tills tomaterna kokat sönder. Lägg i kycklingen och låt puttra ytterliggare 15 min. Avlägsna chilin och släng den.
  6. Häll på grädden och låt sjuda på svag värme i 5 min eller till såsen blivigt krämig. Låt stå 10 min innan serviering.
  7. Naan bröd: Blanda Mjöl, bakpulver och salt i en bunden. Häll på vatten och blanda till en bra deg. Låt vila 5 min. Forma 4st platta naanbröd och stek i torr panna på nästan full värme tills bröden fått färg på båda sidorna. Smält smör i en kastrull och riv i vitlök. Pensla brödet med vitlökssmöret när de är nygräddade och servera varma.
  8. Servera med hackad koriander och rykande varma naanbröd.
4 kommentarer om "Chicken Tikka Masala med vitlöksnaan"
  • Patrik Bohjort
    Patrik Bohjort

    Vad är vad, vilket jävla rörigt recept!!!!!!!!!!!!!!!

  • Rickard Eklund
    Rickard Eklund

    Då garam masala och ingefära dyker upp två gånger till ”marinaden”, så misstänker jag att saltet är sista punkten till marinaden. Resten har man i dagen efter vid tillagning. Jag provar detta nu och återkommer 😉

  • Rickard Eklund
    Rickard Eklund

    Ja vad skall man säga. Först och främst räkna med lite mer tid än vad som står. Gick ut till köket ca 20:00 och kunde sätta mig och äta först ca 22:15. (marinaden gjordes dagen innan)

    Det tog mig ca 20 min att lösa löken & ingefäran för punkt 4. Då vi sakna mixer och ville hacka den fint.

    Punkt 5 tog oss säkert 40 min att få tomaterna sönderkokta. Då hjälpte jag till och delade upp den 25min in.

    Punkt 6 tog säkert 25min och den vart ändå inte riktigt krämig som jag ville.

    Sedan lite tid för kycklingen innan, att låta grytan svalna, samt att ordna med bröden.

    Slutsats: Enkelt recept som tar lite tid. Vet dock inte om jag gjort något fel, men det var väldigt smaklöst. Väldigt gräddig.
    Betyg 2 av 5.

    Vore kul om fler kommenterat som gjort den. Den har ju väldigt högt betyg på sidan.