Chicken fajita soup & limeyoghurt

Foto: Martin Cederblad
Ingredienser
4 portioner
- 2 kycklingbröst, 400 g
- 1 grön paprika
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- olivolja
- ½ tsk rökt paprikapulver
- ¾ tsk spiskummin
- 1 ½ msk tomatpuré
- 1 burk coctailtomater, 400 g
- 1 ½ liter vatten
- 3 tärningar kycklingbuljong
- 1 burk svarta bönor, 400 g
- 1 dl hackad mynta
- 1 dl hackad persilja
- cirka 1 krm tabasco
- salt
Limeyoghurt:
- 2 dl turkisk yoghurt
- rivet skal av 1 lime
- ½ lime, pressad saft
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flytande honung
- ½ hackad röd chili
- 3 msk hackad koriander
- salt
Så här gör du
- Skär kycklingen i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Hacka lök och vitlök.
- Mjukstek löken i oljan. Tillsätt paprika och vitlök. Rör i kryddor och tomatpuré.
- Häll på tomater, vatten och buljong. Koka under lock i cirka 25 minuter. Mosa tomaterna med slev.
- Tillsätt kycklingen och koka i ytterligare 5 minuter. Skölj bönorna och blanda ner. Blanda i örterna och smaka av med tabasco och salt.
- Limeyoghurt: Blanda ingredienserna och smaka av med salt.

Du kanske även gillar
Populära recept