Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chicken fajita soup & limeyoghurt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kycklingbröst, 400 g
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • ¾ tsk spiskummin
  • 1 ½ msk tomatpuré
  • 1 burk coctailtomater, 400 g
  • 1 ½ liter vatten
  • 3 tärningar kycklingbuljong
  • 1 burk svarta bönor, 400 g
  • 1 dl hackad mynta
  • 1 dl hackad persilja
  • cirka 1 krm tabasco
  • salt

Limeyoghurt:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • rivet skal av 1 lime
  • ½ lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ hackad röd chili
  • 3 msk hackad koriander
  • salt

Så här gör du

  1. Skär kycklingen i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Hacka lök och vitlök.
  2. Mjukstek löken i oljan. Tillsätt paprika och vitlök. Rör i kryddor och tomatpuré.
  3. Häll på tomater, vatten och buljong. Koka under lock i cirka 25 minuter. Mosa tomaterna med slev.
  4. Tillsätt kycklingen och koka i ytterligare 5 minuter. Skölj bönorna och blanda ner. Blanda i örterna och smaka av med tabasco och salt.
  5. Limeyoghurt: Blanda ingredienserna och smaka av med salt.