Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chèvresallad med tranbär & valnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Hälsoboost! En spännande och lättlagad sallad som kräver få ingredienser.

Receptet är hämtat ur boken ”Mat för latmaskar” (Bonnier Fakta) av Simon Sköld. Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Ingredienser

4 portioner
  • 140 g spenat
  • 1 rödlök
  • 2 avokado
  • 1 citron
  • 300 g chèvre
  • 1 dl tranbär
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Skölj spenaten om det behövs. Lägg upp på fat.
  2. Skär rödlöken tunt och lägg i iskallt vatten. Halvera avokadorna och gröp ur köttet.
  3. Häll bort vattnet från löken. Lägg upp lök och avokado på spenaten.
  4. Pressa citronjuice över salladen.
  5. Skär osten i 2 centimeter tjocka skivor och lägg över salladen. Strössla över tranbär och valnötter.
  6. Ringla över olivolja och strössla över lite flingsalt vid servering.