Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chèvresallad med tranbär & valnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 140 g spenat
  • 1 rödlök
  • 2 avokado
  • 1 citron
  • 300 g chèvre
  • 1 dl tranbär
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Skölj spenaten om det behövs. Lägg upp på fat.
  2. Skär rödlöken tunt och lägg i iskallt vatten. Halvera avokadorna och gröp ur köttet.
  3. Häll bort vattnet från löken. Lägg upp lök och avokado på spenaten.
  4. Pressa citronjuice över salladen.
  5. Skär osten i 2 centimeter tjocka skivor och lägg över salladen. Strössla över tranbär och valnötter.
  6. Ringla över olivolja och strössla över lite flingsalt vid servering.