Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chevrérisotto med jordgubbar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl aborioris
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 0,7-1 grönsaksbuljong
  • 200 g chevréost
  • ½ jordgubbar
  • salt
  • peppar
  • eventuellt lite balsamicovinäger till servering

Så här gör du

  1. Finhacka löken och fräs den tillsammans med lite olja i en stekpanna
  2. Tillsätt risottoriset och fräs med det tills det blivit glansigt
  3. Tillsätt vinet och låt det koka in.
  4. Tillsätt lite buljong i taget och rör om då och då. Riset är färdigt när det är al dente, nästan genomkokt med en liten kärna. (Tänk på att all buljong kanske inte behövs). Smaka av med salt och peppar.
  5. Smula ned osten när ca 5 minuter av koktiden på riset återstår och låt den smälta ned
  6. Dela jordgubbarna i fjärdedelar och rör ned i risotton innan servering
  7. Servera risotton med grillad kyckling och en fräsch grönsallad