Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chèvremousse på pepparkaka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

30 bitar
  • 200 g mjuk pepparkaka

Chèvremousse

  • 3 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g chèvre utan skal
  • 2 –3 tsk honung
  • 2 gelatinplattor
  • 30 valnötter
  • 1 dl socker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Smält gelatinet enligt anvisningar
  2. Skär pepparkakan i tunna skivor och täck botten av en bakpapperklädd kvadratisk ugnsform, 20–22 centimeter.
  3. Ställ i ugnen i 4–5 minuter. Låt svalna.
  4. Vispa ihop smulad ost med 1 dl av grädden. Vispa i övrig grädde lite i taget.
  5. Rör ner det smälta gelatinet tillsammans med honung i ostmassan. Häll över pepparkaksbottnen. Släta till och ställ in i kyl i minst 2 timmar.
  6. Lägg valnötterna i en torr stekpanna, strö över sockret. Låt smälta på medelhög värme utan att röra om. Sockret ska få färg. Låt svalna på bakpapper.
  7. Skär cheesecaken i kvadrater. Strö över valnötter och servera.