Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chèvrefyllda lammfärsbiffar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g lammfärs
  • 2-3 kokta potatisar
  • 1 dl mjölk
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör

Fyllning

  • 200 g chèvre, getost
  • Puré och wok:
  • 1 litet huvud savoykål
  • 1 1/2 dl grädde
  • salt, peppar
  • 2 tsk honung
  • 1 msk olivolja till wok

Potatis

  • 600 g Amadinepotatis
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • 1 msk rosmarin eller timjan
  • Ugn: 225 grader

Redskap

  • Ugnssäker form, kniv, skärbräda, rivjärn, bunke, trägaffel eller plastsked, stekpanna, stekspade, kastrull.

Så här gör du

  1. Förbered potatis. Skölj, skrubba och dela potatisen på längden. Lägg bitarna i en ugnssäker form. Ringla över olja och vänd runt i potatisen. Salta och krydda med rosmarin och timjan. Rosta i mitten av ugn, 225 grader, cirka 25 minuter.
  2. Blanda färsen. Riv den kokta potatisen fint och blanda med mjölk i en bunke. Skala och hacka löken och tillsätt tillsammans med kalvfond, salt, peppar och lammfärs. Arbeta ihop till en smidig färs.
  3. Forma biffar. Forma färsen till 8 biffar. Dela getosten i 8 bitar och lägg i mitten på varje biff. Täck över med färs runtom så att biffen blir hel igen.
  4. Stek i smör. Stek biffarna i medelvarm stekpanna med smör, cirka 3 minuter per sida. Håll varm under lock.
  5. Mixa kålen. Skölj savoy­kålen och ta loss bladen. Skär den ljusa inre delen i bitar och koka dem mjuka i grädde och mjölk, cirka 5 minuter. Mixa bitarna till slät puré och smaka med salt, peppar och honung.
  6. Woka bladen. Woka de gröna yttre bladen lätt i olja i en stekpanna. Lägg upp som en bädd mitt på varma tallrikar, lammfärsbiffarna ovanpå och savojkålspuré vid sidan om.
Du kanske även gillar