Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecakepaj med jordgubbar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

6 –8 bitar

Botten

  • 225 g Digestivekex
  • 75 g smör, smält

Fyllning

  • 600 g färskost, till exempel Philadelphiaost
  • 1 1 ⁄2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg

Till garnering

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk siktat florsocker
  • jordgubbar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Finfördela kexen i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning.
  3. Tryck ut blandningen över botten och kanter i en pajform, cirka 22 centimeter i diameter. Ställ formen i frysen i cirka 10 minuter, så att pajskalet stelnar. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. Låt kallna.
  4. Rör ihop färskost, strösocker och vaniljsocker i en bunke med elvisp, cirka 1 minut. Rör i äggen, ett i taget.
  5. Fördela fyllningen i formen. Sätt in formen på ett galler i nedre delen av ugnen och grädda i cirka 35 minuter eller tills fyllningen är genomgräddad.
  6. Låt cheesecaken kallna. Garnera med crème fraiche blandat med florsocker. Toppa med jordgubbar.