Logga in här

Cheesecake med ­choklad och nötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 130 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 
1 dl vispgrädde
  • 
200 g mörk choklad
  • 
1 dl osötat jordnötssmör
  • 
1 dl rostade, grovhackade hasselnötter

  • 200 naturell cream cheese
  • 
kakao

  • jordgubbar


Så här gör du

  1. Koka upp grädden i en kastrull och dra den av värmen. Bryt ned chokladen och rör det hela slätt. Rör ned jordnötsmör och hasselnötter och rör krämen slät.

  2. Skeda upp chokladmassan på bakpapper­klädd(eller plastfilm) kakbotten, gärna med löstagbar kant, cirka 18 centimeter i diameter.

  3. Täck med plastfilm och låt botten stå kallt till servering.

  4. Rör cream cheesen smidig och klicka/bred den generöst över chokladbotten. Sikta kakaon över kakan i ett jämt täcke. Servera/garnera med färska bär vid servering.

  5. Alltsammans går att förbereda i god tid och kakan är precis lika god nästa dag.

  6. Går även att frysa.