Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med vit choklad och ­jordgubbar



Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Kakan mår bäst av att göras dagen innan så att den får stelna i kylen. Servera med smarrig rabarberkompott.

Ingredienser

10 bitar


Botten:


  • 125 g smör

  • 2 msk strösocker
  • 
2 dl vetemjöl
  • 
1 1/2 dl havregryn


Fyllning

  • 
400 g rumsvarm Philadelphiaost

  • 125 g kesella
  • 
1/2 dl strösocker
  • 
1 tsk vaniljsocker
  • 
3 ägg
  • 
100 g vit choklad
  • 
jordgubbar till garnering

Så här gör du

  1. 

1. Botten: Smält smöret. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smulig massa. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Låt vila i kylen 1 timme.

  2. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Sänk värmen till 150 grader.

  3. Fyllningen: Vispa ost, kesella, socker och vaniljsocker till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget.

  4. Bryt choklad i bitar och smält över vattenbad. Rör ner i ostsmeten.

  5. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 35 minuter. Fyllningen ska vara lite lös i mitten. Låt pajen kallna, täck över och förvara i kylen.

  6. Garnera med jordgubbar.