Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med skaldjur & löjrom


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

  • Botten:

  • 75 g smör
  • 
200 g kavring
  • 
Fyllning:

  • 500 g räkor med skal

  • 100 g kräftstjärtar, avrunnen vikt

  • 1 liten rödlök

  • 400 g rumsvarm philadelphiaost

  • 2 dl crème fraiche

  • 2 msk riven pepparrot

  • 1 dl hackad dill

  • flingsalt

  • Till garnering:
  • 
cirka 100 g löjrom
  • 
citron

  • dill


Så här gör du

  1. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda ihop med brödsmulorna.

  2. Häll över brödsmulorna i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna med handen över bottnen och en bit upp på kanten. Låt formen stå minst 1 timme i kylen.

  3. Skala räkorna. Grovhacka räkor och kräftstjärtar. Skala och hacka löken. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt.

  4. Bred fyllningen över bottnen. Täck över med platsfolie och låt tårtan stå i kylen minst 4 timmar.

  5. Vid servering: Om löjrommen varit fryst, låt den rinna av genom en sil så blir den fastare i konsistensen. Garnera tårtan med löjrom, citron och dill.