Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake 
med rökt ­renstek 
och löjrom

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

  • Botten:

  • 75 g smör

  • 200 g kavring

  • Fyllning:

  • 150 g rökt renstek i tunna skivor

  • 2 dl crème fraiche

  • 200 g rumsvarm philadelphiaost

  • 4 gelatinblad

  • 1 msk dijonsenap

  • 1 msk riven pepparrot

  • 3/4 dl hackad gräslök
  • 
flingsalt

  • Garnering:

  • 100 g löjrom
  • 
gräslök

Så här gör du

  1. 
Gör grundrecept för pajbotten med ­brödsmulor. Se ovan.

  2. Fyllningen: Skär köttet i små bitar. Blanda crème fraiche och ost.
  3. 
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter.

  4. Värm lite av ostblandningen på svag värme i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält.

  5. Rör i gelatinsmeten i ostblandningen. Blanda i kött, senap, pepparrot och gräslök. Smaka av med salt.

  6. Bred ut fyllningen i formen. Täck med ­plastfolie och låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med löjrom och gräslök vid servering.