Cheesecake med rökt renstek och löjrom

Ove Lindfors
Ingredienser
8 bitar
- Botten:
- 75 g smör
- 200 g kavring
- Fyllning:
- 150 g rökt renstek i tunna skivor
- 2 dl crème fraiche
- 200 g rumsvarm philadelphiaost
- 4 gelatinblad
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk riven pepparrot
- 3/4 dl hackad gräslök
- flingsalt
- Garnering:
- 100 g löjrom
- gräslök
Så här gör du
- Gör grundrecept för pajbotten med brödsmulor. Se ovan.
- Fyllningen: Skär köttet i små bitar. Blanda crème fraiche och ost.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter.
- Värm lite av ostblandningen på svag värme i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält.
- Rör i gelatinsmeten i ostblandningen. Blanda i kött, senap, pepparrot och gräslök. Smaka av med salt.
- Bred ut fyllningen i formen. Täck med plastfolie och låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med löjrom och gräslök vid servering.

Du kanske även gillar
Populära recept