Cheesecake med pumpa – recept

Foto: Adobe Stock
Ingredienser
8 bitar
Botten
- 300 g digestivekex
- 100 g smör
- 1/2 dl pumpakärnor
Fyllning
- 300 g pumpapuré
- 300-350 g naturell färskost
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- 1 krm kryddnejlika
- 1/2 tsk salt
- 2 krm vaniljpulver
- 3 ägg
Topping
- 1/2 dl dulce de leche
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa kex med smält smör och pumpakärnor.
- Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Förgrädda den i 10 minuter
- Gör pumpapuré: Tärna pumpan i bitar. Koka upp bitarna i vatten tills de är mjuka. Sila av vattnet, mixa bitarna till en slät puré. Täck bunken med plast och låt purén svalna.
- Rör ihop socker, puré, ägg, vaniljpulver, salt, kryddor och färskost. När botten svalnat häller du i blandningen och ställ in kakan i ugnen i ca 55 minuter, eller till dess smeten "stannat".
- Ta ut kakan och låt den svalna helt. Strax innan servering häller du på dulce de lece och ev pumpafrön som dekoration.

Du kanske även gillar
Populära recept