Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med pumpa – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

Botten

  • 300 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 1/2 dl pumpakärnor

Fyllning

  • 300 g pumpapuré
  • 300-350 g naturell färskost
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm kryddnejlika
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 ägg

Topping

  • 1/2 dl dulce de leche

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa kex med smält smör och pumpakärnor.
  3. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Förgrädda den i 10 minuter
  4. Gör pumpapuré: Tärna pumpan i bitar. Koka upp bitarna i vatten tills de är mjuka. Sila av vattnet, mixa bitarna till en slät puré. Täck bunken med plast och låt purén svalna.
  5. Rör ihop socker, puré, ägg, vaniljpulver, salt, kryddor och färskost. När botten svalnat häller du i blandningen och ställ in kakan i ugnen i ca 55 minuter, eller till dess smeten "stannat".
  6. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Strax innan servering häller du på dulce de lece och ev pumpafrön som dekoration.