Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med pecorino

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

16 bitar

Botten:

  • 75 g smör
  • 200 g danskt rågbröd

Fyllning:

  • 200 g pecorino
  • 400 g Philadelphiaost
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk kapris
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk flytande honung
  • ½ krm kajennpeppar
  • 1 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • salt

Till garnering:

  • 16 salamiskivor
  • jordgubbar
  • myntablad
  • cocktailpinnar eller tandpetare

Så här gör du

  1. Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 ½ liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna.
  2. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen i kylen i minst 30 minuter.
  3. Fyllning: Finriv osten. Mixa ihop pecorino, Philadelphiaost, vitlök, kapris, citronskal, örter, honung och peppar.
  4. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Värm crème fraiche på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri. Låt svalna. Vänd ner crème fraichen i ostsmeten. Smaka av med salt, men tänk på att osten är salt.
  5. Fördela smeten över bottnen. Täck över och låt stå i kylen i minst 4 timmar.
  6. Vid servering: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Garnera med en vikt salamiskiva, jordgubbe och myntablad. Fäst med en cocktailpinne.