Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med lax och pepparrot

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Rökt lax och pepparrot är alltid omtyckta smaker i en smörgåstårta. Denna cheesecake passar perfekt att bjuda på en buffé, men också som förrätt.

Ingredienser

8 bitar

Cheesecake botten:

  • 200 g kavring, eller pumpernickel
  • 75 g smör, smält

Cheesecake fyllning:

  • 200 g lax, kallrökt
  • 1 st rödlök, liten
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 2 msk pepparrot
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • 4 st gelatinblad
  • salt

Garnering:

  • cirka 5 skivor lax, kallrökt
  • citron
  • dill

Så här gör du

  1. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen.
  2. Finhacka laxen och löken. Blanda med dill, pepparrot, kesella och det mesta av gräddfilen.
  3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp och låt smälta på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i resten av gräddfilen.
  4. Rör noga ner gelatinsmeten i laxröran. Smaka av med salt.
  5. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar.
  6. Vid servering: Ta ut cheesecaken en stund före servering. Garnera med laxrosor, citron och dill.