Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake 
med lax och ­
ansjovis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Varmrökt lax och ansjovis är en god smakkombination. Den här tårtan pryder sin plats på sillbordet, men är också en härlig lunch.


Ingredienser

8 bitar

  • Botten:

  • 75 g smör

  • 100 g kavring

  • 100 g knäckebröd

  • Fyllning:

  • 200 g varmrökt lax

  • 1 liten burk ansjovis, 55 g

  • 1 liten rödlök

  • 4 gelatinblad

  • 250 g kesella

  • 3 dl gräddfil

  • 1 dl hackad dill

  • flingsalt

  • nymald peppar

  • Garnering:

  • citron

  • rödlök

  • dill


Så här gör du

  1. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll över i en form med löstagbar kant. Tryck ut smulorna en bit upp på formens kant. Ställ i kylen.

  2. Fyllningen: Dela laxköttet i små bitar. ­Finhacka ansjovis och lök.

  3. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Blanda kesella och gräddfil. Värm lite av blandningen på svag värme i en liten kastrull. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält.
  4. 
Rör i gelatinblandningen i kesella-smeten. Blanda i lax, ansjovis, lök och dill. Smaka av med salt och peppar.

  5. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med citron, hackad rödlök och dill vid servering.