Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med kaffe & choklad


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 84 st har redan röstat

Kanske världens godaste cheesecake!


Ingredienser

12 bitar

Botten

  • 250 g double chocolate chip cookies
  • 75 g rumsvarmt smör

Fyllning

  • 400 g cream cheese (philadelphia eller ­liknande färskost)
  • 1 burk crème fraiche, 34 procent fett
  • 1/2 dl starkt, ljummet kaffe
  • 200 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strösocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten: Klä botten av en form, med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
  3. Kör kakorna till smulor i en matberedare. ­Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.
  4. Fyllning: Rör cream cheese och crème fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.
  5. Bryt chokladen i mindre bitar, smält den ­försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskost­blandningen.
  6. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Cheesecaken ska vara lite lös i mitten, den stelnar sedan i kylen. Låt svalna och förvara den inplastad i kylen.