Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med kaffe & choklad


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 99 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Botten

  • 250 g double chocolate chip cookies
  • 75 g rumsvarmt smör

Fyllning

  • 400 g cream cheese (philadelphia eller ­liknande färskost)
  • 1 burk crème fraiche, 34 procent fett
  • 1/2 dl starkt, ljummet kaffe
  • 200 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strösocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten: Klä botten av en form, med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
  3. Kör kakorna till smulor i en matberedare. ­Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.
  4. Fyllning: Rör cream cheese och crème fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.
  5. Bryt chokladen i mindre bitar, smält den ­försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskost­blandningen.
  6. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Cheesecaken ska vara lite lös i mitten, den stelnar sedan i kylen. Låt svalna och förvara den inplastad i kylen.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.