Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med hallon och vit choklad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Överraska din kära med en fin cheesecake i form av ett hjärta. Tips: Du kan förstärka den rosa färgen med några droppar röd hushållsfärg.

Läs också: Recept på bästa chokladkakan till Alla hjärtans dag

Ingredienser

6 bitar
  • 16 digestivekex
  • 1 dl hasselnötter
  • 100 g smält smör

Fyllning

  • 125 g frysta hallon
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl grädde
  • 250 g vit choklad, hackad
  • 500 g cream cheese, till exempel Philadephia
  • 250 g mascarpone
  • 1 äggula
  • 4 blad gelatin

Till garnering

  • 200 g färska hallon
  • eventuellt 1 ekologisk ätbar ros

Så här gör du

  1. Finfördela kexen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt hasselnötsmjölet och mixa hop. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen över botten i en springform, gärna hjärtformad, med bakplåtspapper i botten. Ställ formen i frysen.
  2. Lägg hallon och strösocker i en liten panna. Värm upp under omrörning och mosa bären med en gaffel till de saftar sig och sockret smält. Sila genom finmaskig sil (kasta de bortsilade kärnorna)
  3. Koka upp grädden i en panna, lägg i chokladen. Ta pannan från värmen och rör om tills den smälter.
  4. Vispa ihop creame cheese och mascarpone i en stor bunke med elvisp. Häll i den smälta chokladen och vispa ihop. Häll i hallonen och vispa ihop. Vispa i äggulan.
  5. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5-8 minuter. Smält gelatinet i en msk vatten i en panna på ej för stark värme.
  6. Blanda det smälta gelatinet med cirka 2 dl av cheesecakesmeten direkt i pannan. Häll blandningen i bunken med cheesecakesmeten och blanda väl.
  7. Häll cheesecakesmeten i formen, täck med plastfilm och låt stelna i kylskåp över natten. Ställ cheesecaken i frys cirka 1 timme före serveringen.
  8. Ta ut cheesecaken ur formen. Garnera med färska hallon. Sikta över florsocker och ev toppa med en ros.