Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med hallon och vit choklad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 170 st har redan röstat

Frisk och syrlig sommardessert. Smakar ljuvligt!

Ingredienser

8 pers
  • 250 g digestivekex
  • 125 g smör
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarponeost
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1/2 dl socker
  • 125 gram vit choklad
  • 200 g hallon
  • färska hallon till dekoration

Så här gör du

  1. Smält smöret. Krossa kexen fint i en matberedare och häll över det smälta smöret. Blanda tills du får en smulig massa. Häll ner i en form med löstagbar kant och låt vila cirka 30 minter i kylen. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält under tiden chokladen och låt svalna något.
  3. Vispa grädde och vaniljsocker i en bunke, rör ihop mascarpone, Philadelphiaost och socker i en annan.
  4. Vänd försiktigt ned grädden i osten och rör till en jämn smet. Vänd sedan ner den vita chokladen i smeten. Dela hallonen och rör i även dem.
  5. Ta ut formen ur kylen och baka av bottnen i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Häll över smeten i formen och låt stå i frysen i cirka en timma innan servering.
  7. Ta ut cheesecaken och dekorera med färska hallon.
6 kommentarer om "Cheesecake med hallon och vit choklad"
  • CarrisB
    CarrisB

    Ska den förvaras i kyl eller frys, efter den där timmen i frys som står på punkt 6, om man inte äter upp allt vid ett tillfälle eller vill göra den dagen innan servering t ex?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till CarrisB

      Om du vill spara cheesecaken så är det nog bäst att ställa i frysen igen, det klarar den!

  • AleksandraSandra
    AleksandraSandra

    Det är mycket som är oklart här. Hur pass vispad ska grädden vara? Ska chokladen smältas i vattenbad? Bland ingredienserna hittar jag ½ dl socker, när ska den in?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till AleksandraSandra

      Hej!
      Grädden ska vara normalt vispad, chokladen kan smältas över ett vattenbad eller i mikron och sockret ska blandas ihop med färskosten!

      Allt gott,
      Julia

  • Katarina Carlie
    Katarina Carlie

    Supergod! Dock bör man ha i 2 gelatinblad, smälter för fort!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Katarina Carlie

      Kul att du gillade! Absolut, om man tycker det smälter för fort så kan man absolut testa med två gelatinblad! Bra att du uppmärksammade!
      Med vänlig hälsning
      Christofer Byström
      Webbredaktör Mitt Kök