Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med hallon och citron

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Krämig fyllning på LCHF-vänlig nötbotten, garnerad med färska hallon. Detta är en cheesecake att drömma om, eller göra redan i dag.

Ingredienser

8 SMÅ GLAS

Nötsmulor

  • 100 g smör
  • 200 g nötter, t ex hasselnötter eller mandel
  • ev 1 msk honung

Hallonsås

  • 200 g hallon
  • ev 1 msk stevia

Fyllning

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 250 g cream cheese naturell, t ex Philadelphia
  • 1 citron, finrivet skal

Till garnering

  • 100 g hallon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och mixa nötterna grovt. Mixa ner smöret och honungen. Det ska bli smuligt.
  3. Bred ut smulorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter. Rör om då och då.
  4. Mixa hallon och stevia till en sås.
  5. Vispa grädden.
  6. Vispa ihop färskost, vaniljpulver och citronskal. Vispa ner grädden.
  7. Lägg smulor i botten på små portionsglas. Varva sedan fyllning, smulor, hallonsås och hallon.
  8. Toppa med smulor och ett hallon på varje portion.