Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med fläder & hallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Inget smakar väl lika mycket sommar som fläder och bär! Den här kakan är frisk men mastig, så servera inga jättestora bitar.

Ingredienser

20 bitar
  • 400 g digestivekex
  • 150 g smör

Fyllning

  • 400 g vit choklad
  • 600 g färskost
  • 5 dl Kesella vanilj
  • 2 dl socker
  • 6 ägg
  • 1 citron, rivet skal av

Topping

  • 300 g färskost
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk outspädd flädersaft
  • 2 askar hallon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör kexen i mixer till smulor. Smält smöret och blanda det med smulorna. Tryck ut smulblandningen på bakplåtspapper i långpanna. Smuldegen ska täcka botten. Grädda 15 minuter. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  3. Smält chokladen till fyllningen, gärna i vattenbad. Blanda med övriga ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen över den avsvalnade kakbottnen. Baka i ugn i cirka en timme, den ska inte vara dallrig då den är klar. Låt svalna.
  4. Blanda färskost, ovispad grädde och saft till en jämn smet. Bred ut den över kakan. Skär i bitar och toppa med hallon.