Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med citron och lakrits

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Pröva denna ljuvliga cheesecake med smak av citron och lakrits!

Ingredienser

Botten

  • 300 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 tsk rålakritspulver

Smet

  • 600 g philadelphiaost
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • skalet av en citron (ta bort det vita)
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 ägg
  • 1/2 dl lemon curd (färdig på burk)
  • 1 1/2 tsk rålakritspulver (eller lakritsgranulat som du gjort av rålakritspulver)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Riv mandelmassa med ett rivjärn och blanda med ägg, potatismjöl och lakritspulver till en jämn smet.
  3. Häll i springform och jämna till den så att den blir slät.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter.
  5. Låt svalna. Gör under tiden smeten.
  6. Vispa samman philadelphiaost, vaniljsocker och strösocker i en skål. Tillsätt ett ägg i taget.
  7. Rör i potatismjöl, citronskal, lakritspulver eller lakritsgranulat och lemon curd. Blanda till en jämn smet. Smaka av. Du kan behöva ytterligare rålakritspulver om du vill få starkare smak.
  8. Häll smeten i formen ovanpå den avsvalnade mandelmassebottnen och skaka försiktigt så att den blir jämnt fördelad.
  9. Grädda på näst nedersta falsen i ugnen, cirka 40-45 minuter tills fyllningen stannat.