Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med baileys & vit choklad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Baileys gifter sig fint med den vita chokladen. Men du kan också utesluta likören om du vill, det blir också gott.

Tillagningstid: cirka 1 ½ timme, plus över natten i frysen, plus 2 timmar för temperering.

Ingredienser

8 bitar:
  • cirka 300 g Maryland cookies
  • 100 g smällt smör

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad, grovhackad
  • 4 msk Baileys
  • 700 g cream cheese
  • 4 blad gelatin + kallt vatten
  • 100 g mörk choklad, smält

Till garnering

  • chokladöverdragna nötter
  • 25 g flisad vit choklad
  • kakaopulver

Så här gör du

  1. Finfördela kexen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen över botten i en springform, cirka 23 centimeter i diameter. Ställ formen i frysen.
  2. Koka upp grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i den vita chokladen. Ta pannan från värmen och låt stå cirka 5 minuter och rör ihop till en slät massa.
  3. Rör ihop cream cheese och likör i en bunke, använd elvisp. Blanda i chokladen. Täck över och låt stå i rumstemperatur tills fyllningen är rumstempererad.
  4. Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det precis täcker, låt stå 5 minuter. Ta upp och krama ur gelatinbladen. Smält de i en matsked vatten på svag värme i en liten panna. Ta pannan från värmen och blanda gelatinet med ca 2 dl av fyllningen. Blanda sedan gelatinblandningen med resten av den rumstempererade fyllningen.
  5. Häll smeten i formen. Ringla över den mörka chokladen. Täck formen med plastfilm och ställ i frysen över natten. Temperera i kylskåp cirka 2 timmar före serveringen.
  6. Toppa med grovhackade chokladnötter och flisad vitchoklad. Sikta över lite kakaopulver.