Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake i glas – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g naturell färskost
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk florsocker
  • 1 1/2 tsk rivet citronskal
  • 8 digestivekex
  • 4 skivor citron

GT-gelé

  • 3 gelatinblad
  • 1/2 dl pressad citron
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl gin
  • 1 1/4 dl tonic

Så här gör du

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Plasta in en liten form med kanter.
  3. Koka upp citronsaften tillsammans med sockret och ta av från värmen.
  4. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i citronsaften. Rör i gin samt tonic och häll blandningen i formen.
  5. Låt stelna i kyl i minst en timme.
  6. Lyft ur gelén ur formen och skär den i tärningar.
  7. Vispa ihop cream cheese, gräddfil, florsocker och citronskal.
  8. Krossa kexen och fördela hälften i fyra glas. Klicka eller spritsa i hälften av ostkrämen.
  9. Lägg ett lager kexsmulor ovanpå och ös på med den sista krämen. Sätt i en citronskiva och toppa med gelétärningar.