Cheesecake i glas – recept

Foto: William Grant & Sons
Ingredienser
4 portioner
- 300 g naturell färskost
- 3 dl gräddfil
- 3 msk florsocker
- 1 1/2 tsk rivet citronskal
- 8 digestivekex
- 4 skivor citron
GT-gelé
- 3 gelatinblad
- 1/2 dl pressad citron
- 2 msk socker
- 1/2 dl gin
- 1 1/4 dl tonic
Så här gör du
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Plasta in en liten form med kanter.
- Koka upp citronsaften tillsammans med sockret och ta av från värmen.
- Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i citronsaften. Rör i gin samt tonic och häll blandningen i formen.
- Låt stelna i kyl i minst en timme.
- Lyft ur gelén ur formen och skär den i tärningar.
- Vispa ihop cream cheese, gräddfil, florsocker och citronskal.
- Krossa kexen och fördela hälften i fyra glas. Klicka eller spritsa i hälften av ostkrämen.
- Lägg ett lager kexsmulor ovanpå och ös på med den sista krämen. Sätt i en citronskiva och toppa med gelétärningar.

Du kanske även gillar
Populära recept