Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake chokladbars

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken

Botten:

  • 7 st digestivekex
  • 100 g smält smör

Fyllning:

  • 100 g färskost
  • 3 msk socker
  • 2 st ägg
  • 1 msk gräddfil
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • röd karamellfärg

Glasyr:

  • 200 g ljus bakchoklad
  • 2 msk olja
  • strössel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 170°.
  2. Krossa kexen fint. Blanda med den smält smöret. Tryck ut blandningen i en limpform klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter.
  3. Under tiden kan du göra fyllningen. Vispa ihop färskost och socker med elvisp i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och vispa några sekunder mellan varje ägg. Tillsätt gräddfil, vaniljsocker, vetemjöl, salt och karamellfärg och vispa lite till.
  4. Häll smeten över botten. Sänka temperaturen till 150°. Grädda i cirka 45-50 minuter. Låt kallna i kylen.
  5. Hacka och smält chokladen i micron och blanda oljan.
  6. Skär ut 8-10 bars. Doppa de kalla barsen i chokladen och strö över strössel. Låt svalna i kylen.