Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheddarkex med skagenröra


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 69 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 200 g väl avrunna räkor
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • dill, salt, peppar
  • eventuell extra smaksättning kan vara en knivsudd senapspulver eller riven färsk pepparrot.
  • Ostkex: 200 g riven ost (se recept i länken längst upp på sidan)

Så här gör du

  1. Fodra en sil med hushållspapper och lägg/häng den över en bunke. Slå upp gräddfilen i silen och ställ alltsammans i kylen över natten. Nästa dag har du en tjock avrunnen gräddfil som passar perfekt som bas till både kalla såser och röror. Blanda gräddfilen med majonnäs och finhackade räkor, stenbitsrom och finhackad dill.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Extra smaksättning kan vara en knivsudd senapspulver eller riven färsk pepparrot.
  4. Låt smeten stå kall till servering.
  5. Beräkna två kex per person, de passar utmärkt som drinktilltugg eller förrätt.
  6. Dekorera med dillkvist vid servering och gärna ett extra varv med svartpepparkvarnen.