Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Charlotte russe – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • hallonsylt

Rulltårtsbotten

  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk vatten eller 3 msk färskpressad citronsaft (eller 2 msk färskpressad limesaft + 1 msk vatten)

Fyllning

  • 400 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g vita chokladknappar eller hackad choklad
  • 4 blad gelatin
  • 1 dl hallonpuré

Garnering

  • florsocker

Så här gör du

  1. Rulltårtsbotten: Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg ut ett ark bakplåtspapper på ett bord och strö över 3 msk av sockret i ett tunt lager.
  3. Vispa ägg och resten av sockret vitt och pösigt i en bunke, använd gärna elvisp.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj- pulver och vänd dem (för hand) i äggvispet tills allt blandas. Häll i vattnet och blanda till en slät smet.
  5. Utbakning: Bred ut smeten i ett jämt lager till en rektangel, 25 × 30 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 5 minuter, tills den fått fin färg.
  6. Rulla ihop den tillsammans med det sockrade papperet från långsidan. Låt kallna i cirka 1 1⁄2 timme.
  7. Rulla ut kakan och lägg den på papperet. Bred ut ett tunt lager sylt över kakan. Rulla ihop den från långsidan med hjälp av papperet och dela rulltårtan i två bitar. Slå in i plastfilm och låt vila i kylskåp.
  8. Fyllning: Vispa ihop cream cheese och florsocker. Vispa i 1 1⁄2 dl av grädden i 2–3 omgångar.
  9. Koka upp resten av grädden i en liten släpplättstekpanna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills chokladen smält. Rör ner chokladen i cream cheese- massan.
  10. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på förpackningen, ta upp och smält det i en liten panna. Ta pannan från värmen och rör i cirka 2 dl av fyllningen. Häll sedan blandningen i bunken med fyllningen och rör om med elvisp tills allt blandas. Låt stå i cirka 15 minuter eller tills fyllningen börjar tjockna något, men inte stelna.
  11. Klä en rund skål, som rymmer cirka 2 liter, med plastfolie. Skär rulltårtan i cirka 1 cm tjocka skivor. Lägg ut dem tätt ihop utmed skålens botten och kanter. Häll i fyllningen och täck med en bit plastfilm. Ställ i kylskåp att stelna i 4–5 timmar eller över natten.
  12. Ta bort plastfilmsbiten och stjälp upp tårtan på ett fat. Garnera med siktat florsocker.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.