Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Champinjonsoppa toppad med räkor – recept

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Räkor, söta ärtskott och tunnskivade champinjoner blir både vackert och gott till. En variant är att byta räkorna mot skivor av kycklingfilé med färskrepad dragon.

Ingredienser

2 portioner
  • 400 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 7 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 3 msk vispgrädde
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 200 g räkor med skal (1 dl skalade)
  • 50 g champinjoner
  • ärtskott

Så här gör du

  1. Borsta champinjonerna rena om det behövs och skär dem i kvartar. Skala och hacka löken. Fräs champinjonerna och lök i en klick smör så att svampen får mer smak och löken blir genomskinlig.
  2. Koka upp buljongen i en gryta. Tillsätt svampen och löken och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter.
  3. Häll i grädden och mixa soppan helt slät med stavmixer. Låt sjuda ett par minuter till. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala räkorna, skölj ärtskotten och skär champinjonerna lövtunt.
  5. Servera soppan i djupa tallrikar och fördela tillbehören i mitten.