Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Champagnesorbet – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 26 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl Champagne
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 st äggvitor
  • 1 st citron
  • 1 st lime
  • mynta eller citronmeliss
  • honung

Så här gör du

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och puttra sedan i ett par minuter. Lyft sedan bort från värmen och låt svalna.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke. Tillsätt sockerlag och champagne under omrörning.
  3. Riv lime och citron på rivjärn och pressa ur saften. Blanda i saft, skal och socker i smeten. Addera honung efter smak. Låt dra en stund.
  4. Har du glassmaskin häller du i blandningen och kör runt tills den fått önskad konsistens. Annars häller du fyllningen i en bakform som du täcker med plastfolie och ställer in i frysen. Rör om ett par gånger i timmen medan den stelnar. för att undvika iskristaller.
  5. Ta fram sorbeten och låt tina tills den går att skeda upp. Servera i vackra glas. Häll på en skvätt champagne för att få sorbeten att bubbla lite festligt. Toppa sedan med några kvistar mynta eller citronmeliss.