Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Champagnesorbet med frysta vindruvor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Champagnesorbet

  • 1 gelatinblad
  • 2 ½ dl vatten
  • 3 ½ dl strösocker
  • 60 g glykos
  • 4 msk citronjuice
  • 375 ml champagne eller mousserande vin
  • 1 äggvita

Bubbelsocker

  • 2 ½ dl strösocker
  • ¾ dl vatten
  • 60 g glykos
  • 1 cl vodka

Frysta vindruvor

  • 4 små klasar vindruvor

Så här gör du

  1. Champagnesorbet: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
  2. Koka upp vatten och socker, tillsätt glykosen och koka upp.
  3. Lyft upp gelatinbladet ur vattnet och lägg det i den heta sockerlagen, rör om tills det smält.
  4. Blanda i citronjuicen och champagnen. Låt lagen svalna och ställ in den i kylen.
  5. Vispa upp äggvitan lätt. Blanda ner äggvitan i champagnelagen och kör den i en glassmaskin tills den är fast och krämig, det tar cirka 30–45 minuter beroende på vilken glassmaskin man har.
  6. Bubbelsocker: Blanda socker, vatten och glykos i en kastrull. Koka upp till 155 grader.
  7. Häll ut spriten på en plåt med en silpat (silikon- och glasfibermatta) eller bakplåtspapper. Stryk ut spriten med en palett och häll ut den bubblade sockerlagen på spriten.
  8. Låt sockret stelna och lägg över sockret på ett hushållspapper för att få bort fukten. Bryt i bitar.
  9. Servering: Lägg in vindruvorna i frysen i minst 30 minuter, servera till champagnesorbeten. Garnera med bitar av bubbelsocker.