Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Champagnemacaronger

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

12 macarons

MACARONGSKAL

  • 1 3 ⁄4 dl mandelmjöl
  • 2 1 ⁄2 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 1 ⁄2 dl strösocker
  • 1 ⁄2 tsk vaniljsocker
  • rosa geléfärg eller någon droppe
  • röd karamellfärg

CHAMPAGNEKRÄM

  • 250 g mascarpone
  • 1 1 ⁄2 dl florsocker
  • 4 msk champagne eller mousserande
  • vitt vin
  • ev. lite rosa färg
  • 2 dl vispgrädde
  • en knivsudd bakpulver

Så här gör du

  1. MACARONGSKAL: Mixa mandelmjöl och florsocker till fint pulver, det tar cirka 20 sekunder. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret och vaniljsockret lite i taget. Tillsätt färgen i skummet. Sikta ner mjölblandningen i äggskummet, vänd ihop allt till en blank och tjock smet.
  2. Fyll en spritspåse med en tyll på cirka 1 centimeter. Spritsa ut 24 rundlar, något mindre än en 5-krona, på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå och vila i cirka 30 minuter.
  3. Grädda i 10–15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på plåten i cirka 10 minuter innan du lossar dem och låter dem svalna ytterligare.
  4. CHAMPAGNEKRÄM: Vispa ihop mascarpone, florsocker, champagne och eventuellt rosa färg. Vispa grädden och bakpulvret hårt. Vänd samman mascarpone- blandningen och grädden till en jämn kräm. Sätt ihop macarongerna genom att lägga kräm på hälften av dem och lägga de andra ovanpå. Förvara i frysen.
  5. TIPS: Smycka gärna med till exempel pärlemor­spray eller ätbart glitter som finns att köpa i hobbybutiker. Slå in dem fint och du har en perfekt gå­ bort­ present!