Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ceviche med torsk och räkor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fräsch ceviche med torskrygg, räkor och sötpotatis, supergod förrätt eller lätt varmrätt!

Ingredienser

4 portion
  • 1 Sötpotatis
  • 300 g Torskrygg
  • 1 hg Räkor
  • 4 st Lime
  • 1 kruka Koriander
  • 1 st Chilifrukt
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • 1 msk Soja
  • 2 tsk Havssalt
  • 2 st Vitlöksklyftor

Så här gör du

  1. Skär sötpotatisen i skivor, ca 1 cm tjocka. Koka skivorna i 2 min, de ska fortfarande vara hårda när man silat av vattnet. Låt sedan dem ligga och vänta.
  2. Skär chilin på mitten och dela en av halvorna, gnugga sedan saltet och de två halvorna i en stor skål.
  3. Pressa sedan limejuice och blanda med vinägern samt soja i separat skål. Tärna sedan torskryggen i kuber i valfri storlek och lägg i marinaden. Låt dra i 10 minuter och lägg sedan detta i saltskålen.
  4. Pressa sedan vitlöken ner i skålen tillsammans med hackad koriander. Blanda runt.
  5. Skär sötpotatisen i kuber och försök utesluta skalet och lägg i marianden med fisken. Ställ sedan detta i kylskåpet i minst 40 min.
  6. Efter 40 min, lägg upp i portion samt skala räkorna och toppa cevichen med dessa samt skivor av den halva chilin.