Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ceviche med sötpotatismos

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g torskrygg

  • 3 citroner
  • 
4 lime

  • 1 chilifrukt

  • några kvistar persilja

  • några kvistar koriander

  • 1/2 krm kajennpeppar

  • 3/4 tsk salt

  • 1 krm peppar

  • 1 rödlök

  • 300 g sötpotatis

  • 1 dl olivolja

  • salt och peppar
  • 
saft från 1 citron
  • 
2 avokador

  • 3 tomater

  • 3 msk olivolja
  • 
1 msk vitvinsvinäger

  • salladsblad


Så här gör du

  1. Skär torskryggen i tunna skivor.

  2. Pressa juicen från citroner och lime och blanda med finhackad chilifrukt.

  3. Blanda fisken med juicen.
Tillsätt finhackad persilja, finhackad koriander, salt och peppar.
  4. 
Finstrimla rödlök och fördela detta över fisken.

  5. Ställ fisken kallt i minst 3 timmar.

  6. Skala sötpotatisen och skär den i tärningar. Koka mjuk och häll av vattnet.
  7. 
Mixa sötpotatisen med olivolja och smaka av med salt och peppar. Smaka även av med citronsaft.

  8. Skär avokadorna och tomaterna i tärningar och blanda med olivolja, vinäger och lite salt och peppar.

  9. Servera cevichen med sötpotatismoset, ­avokadosalsan och salladsblad.