Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ceviche med lax, passionsfrukt och mango

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 300 g salmalax
  • 4 passionsfrukter
  • pressad saft av 2 lime
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 1 mango
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 msk hackad koriander
  • 2 msk hackad mynta
  • flingsalt
  • nymald peppar

Till garnering:

  • limeklyftor
  • koriander eller mynta

Så här gör du

  1. Skär laxen i små tärningar. Gröp ur passionsfrukterna och blanda med limesaft och vitlök. Vänd ner laxen. Täck över med plast och marinera minst 1 timme i kylen. Rör om någon gång under tiden.
  2. Dela rödlöken och skär den i tunna klyftor på längden. Låt löken dra i kallt vatten med isbitar, cirka 10 minuter. Låt rinna av noga precis före servering.
  3. Skala mangon och skär i små tärningar. Klyv, kärna ur och hacka chilin.
  4. Blanda cevichen med avrunnen lök, mango, chili och örter vid servering. Samka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp i glas eller små koppar. Garnera med limeklyftor och koriander eller mynta.