Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ceviche med lax och pilgrimsmusslor


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 
200 g laxfilé

  • 150 g pilgrimsmusslor

  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 
1 msk urkärnad finhackad röd chili
  • 
2 lime, färskpressad saft
  • 
1/2 mango

  • 3 msk hackad koriander

  • salt och peppar

Så här gör du

  1. 
1. Skölj fisken och skär den sedan i 1 cm stora kuber.
  2. 
2. Skär pilgrimsmusslorna och mangon i lika stora bitar som fisken.
  3. 
3. Blanda fisken med vitlök, chili och limesaft. Ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar. Rör om då och då.

  4. Blanda till sist i mango och koriander. Smaka av med salt och peppar. Servera i glas.