Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ceviche med hälleflundra och scampi

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Marinad

  • 3 lime, skal från 1 och saft av 3
  • 3 citroner, saften
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili, spansk peppar
  • 1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 2 röda lökar

Till servering och garnering

  • 1 burk kokosmjölk
  • 1/2 gurka
  • Några kvistar koriander
  • Några kvistar körvel
  • 200 g kokta och skalade scampi
  • 1 1/22 tsk strösocker

Så här gör du

  1. Riv skalet av en limefrukt.
  2. Pressa ur saften ur alla tre samt ur citronerna.
  3. Finhacka vitlök och chili. Riv ingefäran. Blanda ner i citrussaften. Salta och peppra rikligt.
  4. Skär fisken i kuber och skiva rödlöken. Lägg fiskbitar och lökskivor i en skål. Häll över marinaden och täck med plastfilm. Låt marinera i kyl i minst 3 timmar.
  5. Tillsätt kokosmjölken. Hacka gurka, koriander och körvel. Blanda ner tillsammans med scampin.
  6. Smaka av med strösocker. Servera genast i portionsskålar.