Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cevapcici – recept på köttfärsbiffar

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 dl kolsyrat vatten
  • 1/2 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • smör & olivolja till stekning

Tzatziki

  • 1/2 gurka
  • salt
  • 3 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1-2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • nymald peppar

Till servering

  • pitabröd
  • skivad tomat
  • skivad gurka
  • rödlöksringar
  • ajvar relish, gärna stark
  • tzatziki

Så här gör du

  1. Lös upp bikarbonaten i kolsyrat vatten. Finhacka löken och riv vitlöken.
  2. Blanda alla ingredienser. Täck över och låt smeten mogna i kylen, gärna över natten.
  3. Fukta händerna och forma smeten till 12 avlånga biffar. Stek dem runtom i smör och olivolja tills de precis är genomsteka, cirka 10 minuter. Det är också gott att grilla biffarna på utegrillen.
  4. TZATZIKI: Riv gurkan på rivjärnets grova sida. Lägg gurkan i en sil, blanda med lite salt och låt dra 20–30 minuter. Pressa noga ur all vätska.
  5. Blanda yoghurt, vitlök och olivolja. Vänd ner gurkan och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera biffarna i varma pitabröd tillsammans med grönsakerna, ajvar relish och tzatziki.