Cevapcici (Ćevapčići)

Prima Delikatesser i Hötorgshallen
Ingredienser
10 portioner
- 1 kg grovmalen köttfärs
- 2 st ägg
- 4 st gula lökar
- 8 st rivna vitlöksklyftor
- 4 tsk salt
- 2 tsk malen svartpeppar
- solrosolja
Så här gör du
- Be din kötthandlare grovmala fint marmorerad ryggbiff eller högrev, det viktiga är att köttet inte är för magert. Grilla mycket på en gång, om det blir något över går det bra att frysa in färdiggrillade Ćevapčići som kan värmas upp vid ett senare tillfälle!
- Blanda samtliga ingredienser till en smidig köttfärssmet. (Om du vill att dina Ćevapčići ska bli lite "fluffiga" kan du tillsätta 2 kryddmått med bikarbonat). Låt köttfärsen vila en stund i kylskåp. Tänd grillen.
- Forma köttfärsen till små fina rullar och pensla med neutral matlagningsolja (solrosolja). Grilla.
- Servera med tomatsallad, hackad lök, Prima ajvar och grekisk yoghurt.
3 kommentarer om "Cevapcici (Ćevapčići)"

Du kanske även gillar
Populära recept
Meliha Djuric
Nej! Inga gula lökar och ägg i cevapcici!! 🙂
Prima Delikatesser i Hötorgshallen
Jo! I vårt recept ingår lök & ägg!
Lägg gärna upp ett eget, godare recept på Ćevapčići!
🙂
Meliha Djuric
🙂 I Bosnien kallas det ”Snicla” (schnitzel) med lök och ägg.
Cevapcici ”föddes” i min hemstad, Banja Luka, Bosnien och Hercegovina.
Och originalreceptet:
1 kg köttfärs ( 2/3 nöt plus 1/3 lamm)
6 st vitlöksklyftor
två skivor bröd stoppa i lite vatten och låt stå ca 5 min
1 tsk bikarbonat
salt och svartpeppar
Smör (smakar mycket bättre!)