Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cevapcici (Ćevapčići)

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 67 st har redan röstat
Cevapcici (Ćevapčići)
Prima Delikatesser i Hötorgshallen

Ingredienser

10 portioner
  • 1 kg grovmalen köttfärs
  • 2 st ägg
  • 4 st gula lökar
  • 8 st rivna vitlöksklyftor
  • 4 tsk salt
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • solrosolja

Så här gör du

  1. Be din kötthandlare grovmala fint marmorerad ryggbiff eller högrev, det viktiga är att köttet inte är för magert. Grilla mycket på en gång, om det blir något över går det bra att frysa in färdiggrillade Ćevapčići som kan värmas upp vid ett senare tillfälle!
  2. Blanda samtliga ingredienser till en smidig köttfärssmet. (Om du vill att dina Ćevapčići ska bli lite "fluffiga" kan du tillsätta 2 kryddmått med bikarbonat). Låt köttfärsen vila en stund i kylskåp. Tänd grillen.
  3. Forma köttfärsen till små fina rullar och pensla med neutral matlagningsolja (solrosolja). Grilla.
  4. Servera med tomatsallad, hackad lök, Prima ajvar och grekisk yoghurt.
3 kommentarer om "Cevapcici (Ćevapčići)"
  • Meliha Djuric
    Meliha Djuric

    🙂 I Bosnien kallas det ”Snicla” (schnitzel) med lök och ägg.
    Cevapcici ”föddes” i min hemstad, Banja Luka, Bosnien och Hercegovina.
    Och originalreceptet:
    1 kg köttfärs ( 2/3 nöt plus 1/3 lamm)
    6 st vitlöksklyftor
    två skivor bröd stoppa i lite vatten och låt stå ca 5 min
    1 tsk bikarbonat
    salt och svartpeppar
    Smör (smakar mycket bättre!)

Du kanske även gillar