Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ceasarsallad med wasabikräm


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser


Wasabikräm:


  • 2 äggulor

  • 2-3 ansjovisfiléer

  • 3 msk vitvinsvinäger

  • cirka 2 dl olivolja
  • 
wasabi, efter tycke och smak
  • 
salt
  • 
peppar


Sallad:


  • 2-3 vitt bröd
  • 
1 klick smör

  • 1 pkt bacon

  • 1 huvud romanssallad

  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 
parmesanost

Så här gör du

  1. 
Wasabikräm: Lägg ägg, ansjovis och vinäger i en hög skål och mixa slät med en stavmixer. Tillsätt oljan långsamt och fortsätt mixa. Rör i wasabi, salt och peppar efter smak.

  2. Skär bort kanterna på brödet och skär det i tärningar. Smält smöret i en stekpanna och stek brödtärningarna gyllenbruna.

  3. Stek baconet knaprigt och lägg på hushållspapper för att svalna.

  4. Skölj av salladen och lägg upp på ett fat. Bryt över bacon.

  5. Ta bort köttet från kycklingen, skär det i bitar och lägg på salladen. Toppa med brödkrutonger, parmesanost och wasabikräm.