Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cassoulet som i marocko

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 3 dl torkade stora vita bönor
  • 2 kg lammbog eller rygg, styckat i grova bitar
  • smör
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • skal av 1/2 apelsin
  • 300 g merguez eller annan kryddig korv
  • 1/2 -1 tsk harissa

Så här gör du

  1. Lägg bönorna i blöt i kallt vatten 8-10 timmar, eller över natten. Häll av blötläggningsvattnet.
  2. Bryn köttet i smör. Salta och peppra och ställ åt sidan.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i tärningar. Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Skala apelsinen med en potatisskalare, lägg ner skalet i grytan.
  4. Lägg i köttet och de avrunna bönorna. Häll på så mycket vatten att det precis täcker. Koka grytan under lock tills kött och bönor är mjuka, cirka 1 1/2 timme. Salta grytan mot slutet av koktiden, annars blir bönorna svårkokta.
  5. Bryn korven och lägg ner den i grytan när cirka 15 minuter återstår. Skumma grytan från fett. Ta upp och skär korven i bitar. Smaka av med salt och harissa.