Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cashewkolapaj

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 57 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Chokladpajbotten:

  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 msk Strösocker
  • 2 msk Kakao
  • 150 g Smör

Kolafyllning:

  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 dl Mörk sirap
  • 2 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 200 g Cashewnötter, saltade och rostade

Så här gör du

  1. Botten: Skär smöret i mindre bitar och blanda med mjöl, socker och kakao i en bunke. Arbeta ihop ingredienserna till en deg. Enklast är att använda händerna. Tumma ut degen i en pajform. För att inte skalet ska resa sig kan du picka degen med en gaffel. Lägg också gärna lite aluminiumfolie utmed kanterna så att inte kanterna släpper från formen. Förgrädda pajskalet i ugnen i 225 grader i 15 minuter.
  2. Fyllning: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka häftigt ca 15 min utan omrörning tills den tjocknat något. Smaka av med vaniljsocker och salt. Ta ut pajskalet. Fördela nötterna i pajskalet. Häll kolasåsen över. Grädda på 225 grader ytterligare ca 10 min. Låt svalna och låt gärna stå i kylen några timmar.