Cashewkolapaj

Cashewkolapaj
Ingredienser
4 portioner
Chokladpajbotten:
- 3 dl Vetemjöl
- 2 msk Strösocker
- 2 msk Kakao
- 150 g Smör
Kolafyllning:
- 3 dl Vispgrädde
- 2 dl Mörk sirap
- 2 dl Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 200 g Cashewnötter, saltade och rostade
Så här gör du
- Botten: Skär smöret i mindre bitar och blanda med mjöl, socker och kakao i en bunke. Arbeta ihop ingredienserna till en deg. Enklast är att använda händerna. Tumma ut degen i en pajform. För att inte skalet ska resa sig kan du picka degen med en gaffel. Lägg också gärna lite aluminiumfolie utmed kanterna så att inte kanterna släpper från formen. Förgrädda pajskalet i ugnen i 225 grader i 15 minuter.
- Fyllning: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka häftigt ca 15 min utan omrörning tills den tjocknat något. Smaka av med vaniljsocker och salt. Ta ut pajskalet. Fördela nötterna i pajskalet. Häll kolasåsen över. Grädda på 225 grader ytterligare ca 10 min. Låt svalna och låt gärna stå i kylen några timmar.

Du kanske även gillar
Populära recept