Carbonara med kallrökt lax

Foto: Charlotte Gawell
Ge din carbonara en twist med kallrökt lax. Recept ur ”Fisk – den ultimata kokboken till fisk och skaldjur” (Arena) av Nils Molinder
Ingredienser
4 portioner
- 500 g pasta, exempelvis linguini
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 citron, zesten + 1 cl citronsaft
- 100 g (cirka 1 1/2 dl) frysta gröna ärtor
- salt och peppar
Garnityr
- 300 g kallrökt lax, finstrimlad
- 1 knippe gräslök, finskuren
- 30 g parmesan, riven
Så här gör du
- Koka pastan.
- Koka upp crème fraiche, citronsaft, zest och ärtor i en annan kastrull. När pastan är ”al dente”, häll av vattnet och skölj pastan snabbt i kallt vatten i ett durkslag.
- Lägg pastan i såskastrullen. Värm upp och snurra runt pastan.
- Fördela på tallrikar och garnera med lax, gräslök och parmesan. Salta och peppra.

Du kanske även gillar
Populära recept