Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Carbonara med kallrökt lax

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ge din carbonara en twist med kallrökt lax. Recept ur ”Fisk – den ultimata kokboken till fisk och skaldjur” (Arena) av Nils Molinder

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g pasta, exempelvis linguini
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 citron, zesten + 1 cl citronsaft
  • 100 g (cirka 1 1/2 dl) frysta gröna ärtor
  • salt och peppar

Garnityr

  • 300 g kallrökt lax, finstrimlad
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • 30 g parmesan, riven

Så här gör du

  1. Koka pastan.
  2. Koka upp crème fraiche, citronsaft, zest och ärtor i en annan kastrull. När pastan är ”al dente”, häll av vattnet och skölj pastan snabbt i kallt vatten i ett durkslag.
  3. Lägg pastan i såskastrullen. Värm upp och snurra runt pastan.
  4. Fördela på tallrikar och garnera med lax, gräslök och parmesan. Salta och peppra.